Πιστοποίηση του Προσωπικού μας στις Πρώτες Βοήθειες

Πιστοποίηση του Προσωπικού μας στις Πρώτες Βοήθειες

Κωνσταντίνα Δημητριάδου

22 Φεβρουαρίου, 2023

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν μια κρίσιμη δεξιότητα που μπορεί να σώσει ζωές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε δομές που αφορούν στο παιδί, έχουμε μεγάλη ευθύνη για την ασφάλεια τους. Είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουμε την κατάλληλη γνώση έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε την κατάλληλη στιγμή, έχοντας την σωστή εξειδίκευση με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα.

Για τον λόγο αυτό και έχοντας ως γνώμονα τη σπουδαιότητα της ανθρώπινης ζωής, την ασφάλεια του παιδιού στους χώρους μας και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε τυχόν κινδύνους , όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών των ΚΔΑΠ Μεγαλώνουμε Μαζί έχει πιστοποιηθεί στις πρώτες βοήθειες για βρέφη και παιδιά.

Η πιστοποίηση δόθηκε από τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό Rescue Training International (RTI) και περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση καθώς και πρακτική εκπαίδευση από έμπειρους επαγγελματίες διασώστες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών της RTI απολαμβάνουν διεθνούς κύρους, καθώς αυτά αναγνωρίζονται σε περισσότερους απο 60 οργανισμούς και ινστιτούτα παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα περιστατικών που αφορούν ενήλικες, παιδιά και βρέφη μέχρι να φτάσει η ιατρική βοήθεια.

Το περιεχόμενο της πιστοποίησης περιλαμβάνει 6 ώρες εκπαίδευσης που αφορά:

– Πλήρη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών

– Φροντίδα παιδιού

– Πλάνο έκτακτης ανάγκης

– ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή

– ΚΑΡΠΑ και πρώτες βοήθειες

– Πνιγμονή

– Σοβαρή αιμορραγία

– Κρίσεις με σπασμούς

– Σοκ αναφυλαξίας

– Εγκαύματα

 

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *