ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ

Δραστηριότητες για παιδιά

Στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης “Μεγαλώνουμε Μαζί” θα βρείτε δραστηριότητες γνώσης, περιπέτειας, εξέλιξης, άσκησης και διασκέδασης.

Summer Camp Δημιουργικής Απασχόλησης στη Σίνδο

🏖 IT’S SUMMER CAMP TIME 🏖
 
Το καλοκαιράκι έφτασε και ο καταπράσινος κήπος του ΚΔΑΠ ”Μεγαλώνουμε Μαζί” στη Σίνδο είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα παιδάκια μας για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, διασκέδασης, χαλάρωσης και ανεμελιάς!!!
 
Το συστατικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και φέτος, είναι το «Summer Camp Δημιουργικής Απασχόλησης» που διοργανώνουμε για τους μικρούς φίλους και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως:
 
Κολύμπι στην πισίνα μας,  Volley,  Basket,  Ποδόσφαιρο,  Survivor Games,  Στίβο,  Χορούς,  Παιδική Αυτοάμυνα  και  διάφορες ακόμη διασκεδαστικές δραστηριότητες!!! 🥳
 
Μαντέψτε όμως ποια είναι η αγαπημένη ώρα των παιδιών μας…. 🤪
 
Μα φυσικά η ώρα των Pool Parties  🎉  🎊   στα οποία επικρατεί ξέφρενη μουσική, χορός και παιχνίδια μέσα στο νερό που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους !!! 🏊‍♂️ 🤽‍♀️
 
Εσείς, ακόμη να κάνετε κράτηση θέσης; 😀
Αναπαραγωγή Βίντεο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Πιστοποιημένη εκπαίδευση ρομποτικής για παιδιά από τον τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Τώρα, τα ΚΔΑΠ “Μεγαλώνουμε Μαζί” δίνουν σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη ρομποτική και τον αυτοματισμό μέσα από ανοιχτές διερευνητικές προσεγγίσεις βιωματικού χαρακτήρα  και να λάβουν μέρος σε παγκόσμιους αγώνες ρομποτικής (FLL, WRO – Ολυμπιάδα Ρομποτικής κ.ά).

Όλοι οι συμμετέχοντες του εκπαιδευτικού προγράμματος λαμβάνουν επίσημη πιστοποίηση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Μελετάμε τους ”νόμους” του ουρανού με σύγχρονα εποπτικά εκπαιδευτικά μέσα και γνωρίζουμε τα μυστικά του σύμπαντος με δραστηριότητες ειδικά προσαρμομένες στο μαθητικό κοινό μας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το εργαστήρι μουσικής στοχεύει στην καλλιέργεια της γενικότερης μουσικής παιδείας και αισθητικής των μαθητών, μέσα από δράσεις μελέτης σύγχρονων και παραδοσιακών ασμάτων αλλά και δραστηριότητες ενεργητικής μουσικής ακρόασης.

παιδικη αυτοαμυνα - μεθοδοσ ΦΥΛΑΤΤΩ

Η ελληνική μέθοδος αυτοάμυνας Φυλάττω είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητά μας καθώς έχει εντάξει στις προπονήσεις της μια γρήγορη και αποτελεσματική ροή μαθήματος όπου πραγματοποιείται δυναμική προθέρμανση, έντονη γυμναστική και τεχνικές που προσιδιάζουν σε σύγχρονες επιθέσεις (κλοπή, αρπαγή, σπρώξιμο, αιφνιδιασμός). Είναι έτσι δομημένη ώστε να δίνει γρήγορα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τεχνικές προσεκτικά προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν με την ηλικία, καθώς και με τις φυσικές και πνευματικές ικανότητες του κάθε εκπαιδευόμενου, εκπαιδεύοντας κυρίως το ένστικτο! Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να μην γίνονται εύκολα θύματα αλλά ως επί το πλείστον εξασκούν την πειθαρχία τους, την αυτοσυγκράτησή τους και συνεπώς, εισπράττουν τέτοιες βάσεις ώστε να μην έρθουν ΠΟΤΕ στη θέση του θύτη! Αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, σεβασμός στον συνάνθρωπο και συναθλητή, αθλητικό ιδεώδες και αγάπη για τον αθλητισμό είναι μερικές από τις αξίες που η μέθοδος της αυτοάμυνας διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους μαθητές!

Φυσικη αγωγη

Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Φροντίζουμε για τη φυσική μας κατάσταση μέσα από αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες.

COMIC MANIA

Μια ξεχωριστή και διασκεδαστική δραστηριότητα που στόχο έχει την εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την γενικότερη ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση, επικοινωνία και δημιουργία.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

«Αναμειγνύουμε» μουσική και κίνηση με σκοπό την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Προσφέρουμε ερεθίσματα στα παιδιά, με σκοπό τη διοχέτευση της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους σε καλλιτεχνικές κατασκευές και χειροτεχνίες

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Επεκτείνουμε τους καλλιτεχνικούς μας ορίζοντές μέσα από ομαδικό θεατρικό παιχνίδι και ανάγνωση των σημαντικότερων έργων παιδικής λογοτεχνίας.

ΡΑΠΤΙΚΗ & ΧΑΝΤΡΟΠΛΕΞΙΜΑΤΑ

Η δραστηριότητα της ραπτικής παρέχει στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας, της συγκέντρωσης και της εστίασής τους σε χαλαρωτική ατμόσφαιρα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από την ανακατασκευή παλαιών ενδυμάτων και με την επαφή τους με μια πληθώρα υλικών τα οποία χρησιμεύουν στην δημιουργία ξεχωριστών, χειροποίητων σχεδίων. Παράλληλα τα παιδιά κατασκευάζουν τα δικά τους κοσμήματα ενεργοποιώντας τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Μαθαίνουμε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και την ιστορία τους.

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Μαθαίνουμε και εξασκούμε τα αγγλικά μας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Διαβάζουμε όλα τα μαθήματα του σχολείου και κάνουμε ασκήσεις εμπέδωσης.

PING PONG

Διδάσκουμε στα παιδιά τους κανόνες, τις τακτικές και τις κινήσεις του ping pong, έτσι ώστε αυτά να αναπτυχθούν νευρομυϊκά, ψυχοκινητικά, αντανακλαστικά, αλλά και πνευματικά, διατηρώντας μια καλή φυσική κατάσταση και αντιμετωπίζοντας ενδεχόμενα μυοσκελετικά προβλήματα.

ΣΚΑΚΙ

Επιδιώκουμε μέσω του πιο διάσημου παιχνιδιού στρατηγικής σκέψης την επίτευξη δεξιοτήτων που συνδέονται με την παρατηρητικότητα, την ευελιξία, την πειθαρχία, την οργάνωση και την επιδεξιότητα.

WORLD PARTY

Στα πλαίσια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης γνωρίζουμε τον κόσμο, βρίσκουμε πληροφορίες, περιπλανιόμαστε ανάμεσα σε μνημεία, γευόμαστε παραδοσιακές γεύσεις, κατανοούμε ήθη, έθιμα και πολιτισμούς σε ένα μεγάλο διασκεδαστικό και εποικοδομητικό ταξίδι. Θα έρθετε μαζί μας ;

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ

Η εν λόγω δραστηριότητα μυεί τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο των λογικών επιχειρημάτων, καλλιεργώντας τις γλωσσικές, εκφραστικές και κριτικές τους ικανότητες. Απώτερο σκοπό της δραστηριότητας αυτή συνιστά τόσο η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων στην καθημερινή ζωή, όσο και η σωστή χρήση της επιχειρηματολογίας.

ΝΟΤΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαθεματικής δραστηριότητας, υλοποιούνται μουσικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ψυχοκινητικών δεξιοτήτων όπως επίσης και την ικανοποίηση συναισθηματικών αναγκών. Υπό το πρίσμα αυτής της στοχοθεσίας, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν νέες πτυχές του χαρακτήρα τους μαθαίνουν να συνεργάζονται, αποκτούν αυτοπεποίθηση, καλλιεργούν γλωσσικές και εκφραστικές ικανότητες και ενδυναμώνουν τις καλλιτεχνικές τους τάσεις

ΜΙΚΡΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ

Στο εργαστήριο κηπουρικής οι μικροί μας γεωργοί φυτεύουν και φροντίζουν φυτά αλλά και λουλούδια ανάλογα με την εποχή τους, παρακολουθώντας την ανάπτυξη και τις ανάγκες τους. Η κηπουρική είναι μία δραστηριότητα που βοηθά τους μαθητές να μαθαίνουν, να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον, περνώντας ταυτόχρονα δημιουργικά το χρόνο τους. Τα παιδιά αναλαμβάνουν την περιποίηση και τη φροντίδα του κήπου εκτελώντας εργασίες με τη χρήση διάφορων εργαλείων, αναπτύσσοντας έτσι τις ικανότητές τους. Μέσα από την ενασχόληση της φροντίδας του περιβάλλοντος δίνεται στα παιδιά μια αίσθηση του σκοπού, κάτι που δρα ευεργετικά ως προς την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης ενός παιδιού, κάνοντάς το να αισθάνεται χρήσιμο και να ενεργεί αναλόγως!

κουκλοθεατρο

Μυούμε τα παιδιά σε μία διαδικασία κατασκευής σκηνικών και φιγούρων, στη βάση έτοιμων ή δικών τους σεναρίων, έτσι ώστε να υλοποιηθούν από πλευράς τους σχετικές παραστάσεις

ZUMBA

Μουσική, ρυθμός και κίνηση είναι έννοιες συνυφασμένες με τη δραστηριότητα αυτή. Σκοπός των μαθημάτων ZUMBA Kids είναι η εκγύμναση των παιδιών με τον πιο διασκεδαστικό και ξεσηκωτικό τρόπο.

ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Αξιοποιούμε υλικά καθημερινής χρήσης, προκειμένου οι μαθητές να πειραματιστούν με ασφάλεια και να γνωρίσουν τους μαγικούς κόσμους της φυσικής και της χημείας.

ΜΙΚΡΟΙ ΣΕΦ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Λαμβάνοντας υπόψη την άμεση σύνδεση της μαγειρικής με τα μαθηματικά και τη χημεία, δημιουργούμε με τα παιδιά μας κλασικές και πρωτότυπες λιχουδιές, τις οποίες φυσικά απολαμβάνουμε αμέσως μετά την υλοποίησή τους!

παραμυθογωνια

Διαβάζουμε ή προτρέπουμε τα παιδιά να διαβάσουν κλασικά και σύγχρονα παραμύθια και συνδέοντας την παρούσα δραστηριότητα με κάποιο δημιούργημα στη συνέχεια, επιδιώκουμε την εξέλιξή τους σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

PROJECT

Παρακινούμε και καθοδηγούμε τους μαθητές στην ανακάλυψη πληροφοριών από βιβλία και διαδικτυακές πηγές, με σκοπό την κατασκευή κάποιου έργου ή την παρουσίαση ενός θέματος

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ

Μέσα από ελεύθερες ομαδικές δραστηριότητες που έχουν ως βάση το παιχνίδι, τα παιδιά εξελίσσουν τη δημιουργικότητά τους, ακολουθούν κανόνες και κατανοούν τη σημασία των ρόλων στο ομαδικό πλαίσιο βιώνοντας εμπειρίες χαράς

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Βάζουμε τα ηχεία στο τέρμα και μαθαίνουμε στα παιδάκια μας σύγχρονες χορευτικές κινήσεις, προκειμένου να αποβάλουν συναισθήματα άγχους και πίεσης, να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Εισάγουμε τα παιδιά στο ψηφιακό και διαδικτυακό κόσμο, προκειμένου να μάθουν να χειρίζονται κατάλληλα τις νέες τεχνολογία και να αποφεύγουν σχετικούς ενδεχόμενους κινδύνους 

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η ενόργανη γυμναστική είναι η βάση όλων των αθλημάτων αφού συνδυάζει γυμναστική, ισορροπία, ασκήσεις εδάφους, ενώ είναι ιδανική για αγόρια και για κορίτσια με πολλά οφέλη τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ