Πιστοποίηση του Προσωπικού μας στις Πρώτες Βοήθειες

Η πιστοποίηση περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση καθώς και πρακτική εκπαίδευση από έμπειρους επαγγελματίες διασώστες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών της RTI απολαμβάνουν διεθνούς κύρους, καθώς αυτά αναγνωρίζονται σε περισσότερους απο 60 οργανισμούς και ινστιτούτα παγκοσμίως. Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα περιστατικών που αφορούν ενήλικες, παιδιά και βρέφη μέχρι να φτάσει η ιατρική βοήθεια.

1o Φεστιβάλ Ρομποτικής των ΚΔΑΠ μας

Το Σάββατο στις 25 Ιανουαρίου 2023 οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής στο οποίο συμμετείχαν όλα τα ΚΔΑΠ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ! Η θεματολογία αφορούσε στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και σκοπός ήταν η δημιουργία έξυπνων ρομποτικών συστημάτων, εξοπλισμένων με αισθητήρες και ενεργοποιητές, όπου η εφαρμογή τους στη γεωργία θα βοηθήσει τους αγρότες να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους, παρέχοντας δεδομένα και λαμβάνοντας αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο.

Τα ΚΔΑΠ ”Μεγαλώνουμε Μαζί” πήγαν κατασκήνωση

Έπειτα από επιθυμία των παιδιών το καλοκαίρι του 2022 τα ΚΔΑΠ μας πραγματοποίησαν την πρώτη τους κατασκήνωση σε μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις καλοκαιρινών κατασκηνώσεων, στον SKOURAS SPORTS CAMP. Ήταν μια πρωτοβουλία μας, η οποία αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά και για τον λόγο αυτό πρόκειται να καθιερωθεί και να αποτελεί μία από τις δράσεις μας που θα πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι.

Η Τσικνοπέμπτη μας

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς. Τα κάρβουνα στο ΚΔΑΠ της Σίνδου μπήκαν από νωρίς το απόγευμα, οι δάσκαλοι έβαλαν τα γιορτινά τους, ο χώρος στολίστηκε πολύ όμορφα και τα δεκάδες σουβλάκια πήραν τη θέση τους στην ψησταριά, περιμένοντας τα παιδάκια μας με ανυπομονησία! Και επειδή .…”νηστικό αρκούδι δεν χορεύει”, φροντίσαμε για κάθε μικρό μας φίλο να φέρουμε τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για τα σουβλάκια μας και να φτιάξουμε σάντουιτς που συνδυάζουν την απόλαυση με τη δημιουργία!

Τσικνοπέμπτη στην Καλλικράτεια

Παράδοση αποτελεί πλέον η Τσικνοπέμπτη στο ΚΔΑΠ μας, αφού κάθε χρόνο τέτοια ήμερα, οργανώνουμε το μεγαλύτερο πάρτυ της χρονιάς, μιας και τα καρναβάλια είναι η περίοδος του ξεφαντώματος και του γέλιου! Έτσι και φέτος, το πάρτυ μας είχε μεγάλη επιτυχία! Βάλαμε όλοι τα καρναβαλίστικά μας, στολίσαμε το ΚΔΑΠ και ξεφαντώσαμε στους ρυθμούς της μουσικής! Μικροί και μεγάλοι γίναμε ένα, μασκαρευτήκαμε, βαφτήκαμε και αρχίσαμε τον χορό και το τραγούδι!

Μαγικά Χριστούγεννα στο ΚΔΑΠ της Ν. Καλλικράτειας

Η γιορτή των Χριστουγέννων αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του έτους, δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς και αγάπης για τους ανθρώπους και ειδικότερα για τα παιδιά. Χωρίς αμφιβολία η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη, καθώς μετά τα αποπνικτικά χρόνια του κορονοϊού, καταφέραμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στο χώρο του Κδαπ «Μεγαλώνουμε Μαζί» της Νέας Καλλικράτειας, προσφέροντας πολλά χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους.

Μαγικά Χριστούγεννα στο ΚΔΑΠ της Εγνατίας

Η μέρα αυτή ήταν γεμάτη χαμόγελα, ευτυχία, αγάπη και ζεστασιά. Έχοντας ετοιμάσει τα κατάλληλα θεατρικά σκηνικά, οι μικροί μας ηθοποιοί μας παρουσίασαν την αγαπημένη τους χριστουγεννιάτικη ιστορία ”Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”, του αγαπημένου τους συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, Ευγένιου Τριβιζά.