ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ”ΦΥΛΑΤΤΩ” – PHYLATTO METHOD SELF DEFENCE

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ”ΦΥΛΑΤΤΩ” – PHYLATTO METHOD SELF DEFENCE

ΝΤΟΡΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ

31 Μαρτίου, 2020

https://scontent.fskg3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/95884244_1134503283554895_6461998108963241984_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=GXSBwsOmTyIAX8zlJO5&_nc_ht=scontent.fskg3-1.fna&oh=317dc2c5576a2b37aa70a14d43f4ab05&oe=5ED3DEEA&dl=1

– Τί είναι η μέθοδος Φυλάττω;

– Η ελληνική μέθοδος αυτοάμυνας Φυλάττω είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητά μας καθώς έχει εντάξει στις προπονήσεις της μια γρήγορη και αποτελεσματική ροή μαθήματος όπου πραγματοποιείται δυναμική προθέρμανση, έντονη γυμναστική και τεχνικές που προσιδιάζουν σε σύγχρονες επιθέσεις (κλοπή, αρπαγή, σπρώξιμο, αιφνιδιασμός). Είναι έτσι δομημένη ώστε να δίνει γρήγορα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τεχνικές προσεκτικά προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν με την ηλικία, καθώς και με τις φυσικές και πνευματικές ικανότητες του κάθε εκπαιδευόμενου, εκπαιδεύοντας κυρίως το ένστικτο! –

– Που τη συναντούμε;

– Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το πρώτο εγχειρίδιο του Ελληνικού Στρατού ΕΕ81-2 έχει γραφτεί βασιζόμενο στις τεχνικές της μεθόδου Φυλάττω. Επιπλέον, έχει λάβει διεθνή αναγνώριση μετά την κατάκτηση Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Αυτοάμυνας (Ελλάδα – 2 φορές, και Λευκορωσία). Ο ιδρυτής της ο κ. Δημήτριος Γραμματικόπουλος είναι καθηγητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του New Jersey της Αμερικής και του Πανεπιστημίου PSU (Progressive Studies University), στο τμήμα Sport Science, όπου διδάσκεται ως ειδικότητα και η μέθοδος Φυλάττω. Οι σχολές στις οποίες διδάσκεται σήμερα η μέθοδος Φυλάττω βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Κορινός Πιερίας, Αγχίαλο Μαγνησίας, Πλαταιές Θήβας), καθώς έχει ξεκινήσει η εξάπλωσή της και στο εξωτερικό (Norrköping Σουηδίας).

– Ποιοι μπορούν να τη διδαχθούν;

– Η μέθοδος Φυλάττω διδάσκεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών αλλά και ενήλικες, γυναίκες και άντρες, αρχάριους και προχωρημένους, ενώ η ύλη είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένη στην κάθε ηλικία ώστε οι εκπαιδευόμενοι να λαμβάνουν τα κατάλληλα οφέλη σε οποιαδήποτε ηλικιακή φάση της ζωής του βρίσκονται και σε οποιαδήποτε φυσική κατάσταση.

– Τί οφέλη παρέχει στην καθημερινότητα των παιδιών;

– Οι τεχνικές της μεθόδου Φυλάττω είναι προσαρμοσμένες σε καθημερινές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Περιλαμβάνουν αποφυγές από αρπαγές, κρυφές επιθέσεις αλλά και τεχνικές εδάφους όπως κεφαλοκλειδώματα και εξαρθρώσεις. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να τελειώνουν την τεχνική τους μέσα σε 3 δευτερόλεπτα και μετά να αποχωρούν γρήγορα εξασφαλίζοντας την προσωπική τους ασφάλεια και προστασία.

– Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να μην γίνονται εύκολα θύματα αλλά ως επί το πλείστον εξασκούν την πειθαρχία τους, την αυτοσυγκράτησή τους και συνεπώς, εισπράττουν τέτοιες βάσεις ώστε να μην έρθουν ΠΟΤΕ στη θέση του θύτη! Αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, σεβασμός στον συνάνθρωπο και συναθλητή, αθλητικό ιδεώδες και αγάπη για τον αθλητισμό είναι μερικές από τις αξίες που η μέθοδος της αυτοάμυνας διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους μαθητές!

– Τα παιδιά λοιπόν έχοντας όλες αυτές τις βάσεις ως αρωγό στη μαθητική τους ζωή μειώνουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες να υπάρξουν θύματα bullying αλλά και να μην είναι εκείνα τα οποία θα προκαλέσουν το bullying λόγω του ισορροπημένου χαρακτήρα που θα έχουν διαμορφώσει μέσα από τις προπονήσεις τους!!!

Τεχνική αποπροσανατολισμού του αντιπάλου

– Πώς διεξάγεται η προπόνηση της αυτοάμυνας Φυλάττω;

– Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η προθέρμανση και οι διατάσεις ώστε να αποφύγουμε πιθανούς τραυματισμούς

– Στη συνέχεια, ακολουθούμε ασκήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ενδυνάμωση, ταχύτητα, αντοχή και αντανακλαστικές κινήσεις

– Ακολούθως, προχωράμε στην εκμάθηση βασικών βηματισμών τους οποίους συνδυάζουμε με βασικά χτυπήματα και τρόπους προστασίας από χτυπήματα του αντιπάλου

– Έπειτα, εκπαιδευόμαστε σε τεχνικές αυτοάμυνας και αποφυγής από τον αντίπαλο, αφού προηγουμένως έχουμε εκπαιδευτεί συστηματικά στις πτώσεις από χαμηλή και όρθια θέση, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε πρωτίστως την προστασία και την υγεία μας

– Κλείνουμε το μάθημά μας με ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης και αποθεραπείας ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτές μέσα από το διάλογο, φροντίζουν να εμφυσούν στους μαθητές τους όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους συντροφεύουν στην μετέπειτα ζωή τους

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να γίνουν κοινωνικά ισορροπημένα αλλά και δυναμικά για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία στη ζωή τους με σύνεση και αποτελεσματικότητα !!!

~ STOP BULLYING AND DON’T BECOME PART OF IT ~

Παιδική αυτοάμυνα – μέθοδος Φυλάττω

Καλό μήνα σε όλους με υγεία και δημιουργικότητα !!!!Ευχόμαστε ολόψυχα να επιστρέψουμε γρήγορα στην καθημερινότητά μας και στις προπονήσεις μας γιατί μας έλειψαν πολύ τα μικρά μας αστεράκια!!!Ωστόσο, δεν ξεχνιόμαστε.. Μπορούμε και από το σπίτι να κάνουμε την προπόνησή μας και τις επαναλήψεις στις τεχνικές και τους βηματισμούς μας με πολλή προσοχή !!!!Ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα από κοντα!!! Να προσέχετε και να προπονείστε εντατικά !!!!

Gepostet von Μεγαλώνουμε Μαζί – ΚΔΑΠ am Samstag, 2. Mai 2020
Προπονήσεις Φυλάττω

~ STOP BULLYING AND DON’T BECOME PART OF IT ~

ΝΤΟΡΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ

Πτυχιούχος τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ – Εγκληματολογία MSc – Εκπαιδεύτρια αυτοάμυνας παιδιών και ενηλίκων – Εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των ΚΔΑΠ ”Μεγαλώνουμε Μαζί”

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *