ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Δραστηριότητες για Παιδιά

Στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης “Μεγαλώνουμε Μαζί” θα βρείτε δραστηριότητες γνώσης, περιπέτειας, εξέλιξης, άσκησης και διασκέδασης.

ΑΣΚΗΣΗ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Φροντίζουμε για τη φυσική μας κατάσταση μέσα από αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες.

ΑΣΚΗΣΗ

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Φροντίζουμε για τη φυσική μας κατάσταση μέσα από αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Φτιάχνουμε όμορφα αντικείμενα και τα διακοσμούμε με δημιουργικότητα και πολύχρωμα υλικά καλλιτεχνικών.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Επεκτείνουμε τους καλλιτεχνικούς μας ορίζοντές μέσα από ομαδικό θεατρικό παιχνίδι και ανάγνωση των σημαντικότερων έργων παιδικής λογοτεχνίας.

ΑΣΚΗΣΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Μαθαίνουμε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και την ιστορία τους.

ΓΝΩΣΕΙΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Μαθαίνουμε και εξασκούμε τα αγγλικά μας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

ΓΝΩΣΕΙΣ & ΕΞΕΛΙΞΗ

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Διαβάζουμε όλα τα μαθήματα του σχολείου και κάνουμε ασκήσεις εμπέδωσης.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΣΚΑΚΙ

Ακονίζουμε το μυαλό μας με παιχνίδια σκέψης και στρατηγικής.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

WORLD PARTY

Στα πλαίσια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης γνωρίζουμε τον κόσμο, βρίσκουμε πληροφορίες, περιπλανιόμαστε ανάμεσα σε μνημεία, γευόμαστε παραδοσιακές γεύσεις, κατανοούμε ήθη, έθιμα και πολιτισμούς σε ένα μεγάλο διασκεδαστικό και εποικοδομητικό ταξίδι. Θα έρθετε μαζί μας ;

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

MIKΡΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ

Μια ξεχωριστή και διασκεδαστική δραστηριότητα που στόχο έχει την εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την γενικότερη ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση, επικοινωνία και δημιουργία.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΡΑΠΤΙΚΗ

Η δραστηριότητα της ραπτικής παρέχει στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας, της συγκέντρωσης και της εστίασής τους σε χαλαρωτική ατμόσφαιρα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από την ανακατασκευή παλαιών ενδυμάτων και με την επαφή τους με μια πληθώρα υλικών τα οποία χρησιμεύουν στην δημιουργία ξεχωριστών, χειροποίητων σχεδίων.

ΕΞΕΛΙΞΗ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ

Η εν λόγω δραστηριότητα μυεί τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο των λογικών επιχειρημάτων, καλλιεργώντας τις γλωσσικές, εκφραστικές και κριτικές τους ικανότητες. Απώτερος σκοπό της δραστηριότητας αυτή συνιστά η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων στην καθημερινή ζωή και μιας συνεργατικής νοοτροπίας

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΝΟΤΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαθεματικής δραστηριότητας, υλοποιούνται μουσικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ψυχοκινητικών δεξιοτήτων όπως επίσης και την ικανοποίηση συναισθηματικών αναγκών. Υπό το πρίσμα αυτής της στοχοθεσίας, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν νέες πτυχές του χαρακτήρα τους μαθαίνουν να συνεργάζονται, αποκτούν αυτοπεποίθηση, καλλιεργούν γλωσσικές και εκφραστικές ικανότητες και ενδυναμώνουν τις καλλιτεχνικές τους τάσεις

ΓΝΩΣΕΙΣ

ΜΙΚΡΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ

Στο εργαστήριο κηπουρικής οι μικροί μας γεωργοί φυτεύουν και φροντίζουν φυτά αλλά και λουλούδια ανάλογα με την εποχή τους, παρακολουθώντας την ανάπτυξη και τις ανάγκες τους. Η κηπουρική είναι μία δραστηριότητα που βοηθά τους μαθητές να μαθαίνουν, να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον, περνώντας ταυτόχρονα δημιουργικά το χρόνο τους. Τα παιδιά αναλαμβάνουν την περιποίηση και τη φροντίδα του κήπου εκτελώντας εργασίες με τη χρήση διάφορων εργαλείων, αναπτύσσοντας έτσι τις ικανότητές τους. Μέσα από την ενασχόληση της φροντίδας του περιβάλλοντος δίνεται στα παιδιά μια αίσθηση του σκοπού, κάτι που δρα ευεργετικά ως προς την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης ενός παιδιού, κάνοντάς το να αισθάνεται χρήσιμο και να ενεργεί αναλόγως!

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

ΦΥΛΑΤΤΩ

Η ελληνική μέθοδος αυτοάμυνας Φυλάττω είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητά μας καθώς έχει εντάξει στις προπονήσεις της μια γρήγορη και αποτελεσματική ροή μαθήματος όπου πραγματοποιείται δυναμική προθέρμανση, έντονη γυμναστική και τεχνικές που προσιδιάζουν σε σύγχρονες επιθέσεις (κλοπή, αρπαγή, σπρώξιμο, αιφνιδιασμός). Είναι έτσι δομημένη ώστε να δίνει γρήγορα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τεχνικές προσεκτικά προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν με την ηλικία, καθώς και με τις φυσικές και πνευματικές ικανότητες του κάθε εκπαιδευόμενου, εκπαιδεύοντας κυρίως το ένστικτο! Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να μην γίνονται εύκολα θύματα αλλά ως επί το πλείστον εξασκούν την πειθαρχία τους, την αυτοσυγκράτησή τους και συνεπώς, εισπράττουν τέτοιες βάσεις ώστε να μην έρθουν ΠΟΤΕ στη θέση του θύτη! Αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, σεβασμός στον συνάνθρωπο και συναθλητή, αθλητικό ιδεώδες και αγάπη για τον αθλητισμό είναι μερικές από τις αξίες που η μέθοδος της αυτοάμυνας διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους μαθητές!